2013. május 9., csütörtök

Madártej


Hozzávalók: 
1,5 liter tej
15 dkg cukor
4 tojás
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés: 

Válasszuk ketté a tojásokat, majd a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A tejhez adjuk hozzá a vaníliás cukrot és forraljuk fel. Ha a tej már enyhén forr, egy vizes evőkanál segítségével szaggasuk bele a habgaluskákat. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan fordítsuk meg őket. 
Vaníliamártás: a tojássárgákat keverjük össze a cukorral és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük bele a forró tejbe. Miután besűrűsödött, vegyük le a gázról, és hagyjuk kihűlni. Tegyük rá a habgaluskát és hidegen tálaljuk.

Díszítéshez: égetettcukor


Jóétvágyat :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése